Eva Vítečková při natáčení propagačního klipu před MS basketbalistek

Eva Vítečková při natáčení propagačního klipu před MS basketbalistek | foto: ČBF

Akty? Proč ne, ale jen s photoshopem, žertovala Vítečková se čtenáři

  • 11
V dobrém rozmaru nalezl Evu Vítečkovou on-line rozhovor serveru iDNES.cz. Není divu, vždyť se stala oporou českého týmu, který dobyl světové basketbalové stříbro. Původně dohodnutý hodinový limit překročila o dvacet minut a odpověděla na vše. Na otázky sportovního i osobnějšího charakteru.

Osmadvacetiletá střelkyně obě oblasti spojila, když si rýsovala budoucnost: "Mám to naplánované asi tak: OH Londýn 2012, žádost o ruku, svatba, svatební noc = první dítě, první dovolená, druhé dítě... No a ve čtyřiceti budu na pracáku." Smajlík ale chybět nemohl.

Stejně jako u celé řady dalších odpovědí. Třeba u návrhů na odvážné fotografie. Vítečková se prý nebrání ničemu. "Zatím nás nikdo neoslovil a pokud by byl čas, tak proč ne?" A vzápětí si stanovila podmínku. "Ale pouze s photoshopem," žádá si dodatečné grafické úpravy.

Odpovědi Evy Vítečkové najdete zde

Vrátit se musela k nedávné prohře ve finále MS se Spojenými státy. "Pro nás je i stříbro zlaté. A spousta basketbalistů i lidé, kteří fandí basketu, ví, že bychom museli předvést nadpozemský výkon. Nikdo před turnajem by neřekl, že bychom mohli získat medaili, takže je to zcela povedený turnaj a ne jen relativně."

Pokusila se i zformulovat, v čem spočívá americká výjimečnost: "Proti ostatním hraje spousta faktorů. Mají větší výběr hráček, ale i jiné zázemí, které má větší úroveň než kdekoliv jinde na světě. Fyzická stránka hraje taky velkou roli."

Zajímavým způsobem okomentovala Vítečková rozdíly mezi trenéry Janem Bobrovským a Luborem Blažkem. A možná i našla odpověď na otázku po příčině šokujícího českého úspěchu.

"Já jsem osobně s panem Bobrovským nikdy problém neměla, ale myslím si, že je až taková osobnost, že některé hráčky pod jeho vedením nebyly schopny ukázat to, co opravdu uměly. Nyní pod taktovkou pana Blažka bylo vidět, že holky jsou uvolněnější," vysvětlovala.

Eva Vítečková se stříbrnou medailí z MS basketbalistekEva Vítečková se stříbrnou medailí z MS basketbalistek

Eva Vítečková se stříbrnou medailí z MS basketbalistek

Padaly i dotazy na klubovou budoucnost Evy Vítečkové. Třeba proč odchází z Frisca Brno do USK Praha. "Po jedenácti letech jsem sama pocítila, že potřebuji změnu. Ale na Brno budu vždy vzpomínat v dobrém. Roli hrálo více faktorů, které ovšem nechci rozebírat," dodala sama hráčka.

A čtenáři se ptali také na její ambici zkusit si zámořskou WNBA. "(Nabídky) nebyly, jenom několik mých spoluhráček během posledních sezon nabízelo, jestli nechci zkusit WNBA. Že by mi pomohly se tam dostat. Pro mě je to fyzicky velice náročná soutěž a myslím, že bych se tam neprosadila." soudí Eva Vítečková.

Odpovědi Evy Vítečkové najdete zde


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž