Zuzana Hejnová

Zuzana Hejnová | foto: Michal Růžička, MAFRA

Hejnová před domácím šampionátem: Čtvrtka by pro mě neměla význam

  • 0
Když se v Třinci konalo republikové mistrovství naposledy, Zuzana Hejnová získala stříbro na dvoustovce. Za Denisou Rosolovou. Od roku 2010 se toho ale dost změnilo. Z Hejnové je dvojnásobná mistryně světa i olympijská medailistka na 400 metrů překážek. Přesto se v neděli v Třinci znovu představí na kratší trati. „Má to pro mě větší význam,“ říká.

Skoro celý sobotní program propršel, v takovém počasí byste asi závodit nechtěla, že?
Já to hlavně vůbec nevěděla. Dopoledne jsem se v Praze balila a psala mi trenérka, že v Třinci hrozně prší, přitom v Praze bylo úplně krásně. Snad v neděli bude líp, nechtěla bych, aby tam bylo takhle ošklivo.

Má svítit slunce a být přes dvacet stupňů.
Tak to je ideální atletické počasí.

Jak se těšíte na útulný třinecký stadion?
Těším, ráda na něm závodím. Sice si nevzpomínám, kdy tady byla naposledy republika, ale vždycky jsem to tam měla ráda. Věřím tomu, že bude skvělá atmosféra a lidi to bude bavit.

Poslední republikový šampionát se tady konal před sedmi lety a taky dost pršelo.
No jo, to je vlastně pravda, ale jen jeden den, ten druhý bylo hrozné vedro. Taky jsem běžela dvoustovku a myslím, že jsem získala stříbro. Letos bych byla ráda za jakoukoliv medaili (zasměje se).

Předpokládám, že svůj start na dvoustovce berete hlavně jako trénink.
Určitě. Čtvrtek mám přes rok opravdu dost a na mistrovství republiky si chci vždycky hlavně zazávodit. Kdybych běžela čtvrtku, budu bojovat jen s časem a nebude to pro mě mít takový význam. Na dvoustovce je naopak spoustu rychlých holek. Věřím, že mě vytáhnou k nějakému dobrému času.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž