Roman Šebrle

Roman Šebrle | foto: Michal Růžička, MAFRA

Zraněný Šebrle závodit v Götzisu nebude. A možná ani v Kladně

  • 24
Letošní loučení s kariérou si představoval jinak, jenže musí znovu čelit zdravotním komplikacím. Desetibojař Roman Šebrle má problémy s bolavou patou a o víkendu tak nebude závodit na mítinku v Götzisu. Jistá není ani jeho účast na podniku v Kladně, který se koná za dva týdny.

Bolavá pata Šebrleho loni připravila o poslední olympijský desetiboj a trápí jej i od příletu z půlročního soustředění na Havaji.

Šebrle přitom potřebuje k účasti na srpnovém mistrovství světa splnit alespoň limit B, který má hodnotu 8000 bodů.

Osmatřicetiletý atlet sice do Götzisu pojede, ale jen jako čestný host rozloučit se s mítinkem, kde v roce 2001 jako první překonal v desetiboji hranici 9000 bodů. Na rakouském závodu byl už patnáctkrát.

Šebrle dokončil desetiboj v Götzisu naposledy před čtyřmi lety. Od té doby dvakrát vzdal a jednou se mítinku nezúčastnil.  Přitom na letošní sezonu, v níž byl rád dosáhl na rekordní padesátý desetiboj nad 8000 bodů, se půl roku připravoval v teple.

Limit musí Šebrle splnit do 28. července, po mítinku v Kladně se ale už žádný větší desetiboj nekoná. Olympijský vítěz z Atén 2004 a mistr světa z roku 2007 by musel vzít zavděk některým z menších závodů v zahraničí.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž