Výškařka Laláková je českou jedničkou

Praha - Výškařka Barbora Laláková v letošní sezoně poprvé vplula mezi dospělé. O tom, že se s vyššími nároky i konkurencí poprala na jedničku, svědčí její dva mistrovské tituly. Po únorovém triumfu v hale získala při absenci nejlepší české výškařky Zuzany Hlavoňové zlatou medaili i při víkendovém venkovním šampionátu v Jablonci nad Nisou. "S výkonem ale moc spokojená nejsem. Po zdařeném pokusu na 183 centimetrech už jsem v soutěži ale zůstala sama, a pak je těžké se nahecovat," přiznala atletka Spartaku Praha 4, která už má splněný limit na mistrovství Evropy do 23 let v Amsterdamu.

"Kvalifikace začíná v Nizozemsku v pátek třináctého července, finále pak bude v neděli. Myslím, že na postup by mělo stačit těch 183 centimetrů, medaile by pak mohly brát závodnice, které zdolají 189 centimetrů. A kdo bude favoritkou? To nevím, ale tak šest výškařek má hodně vyrovnané výkony, rozhodovat se tedy  bude mezi nimi," prohlásila Laláková, která sama mezi favoritky patří.

Letos už 189 centimetrů přeskočila - jen týden před mistrovstvím republiky, což snad naznačuje její gradující formu. "Musím ale ještě pořádně srovnat rozběh a hlavně být psychicky v pohodě," uvedla výškařka, která od září trénuje ve skupině Vladimíra Kučery. Kromě Lalákové patří ke svěřencům trenéra Kučery také Alena a Zuzana Rücklovy.

"Musím říct, že jsem letos absolvovala mnohem náročnější přípravu, ale cítím zlepšení. Vláďa Kučera mi dost pomohl s psychikou, což je ve výšce možná nejdůležitější," konstatovala Laláková, která minulý týden úspěšně zvládla přijímací zkoušky na fakultu tělesné výchovy a sportu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž