Šebrleho prověří i halový šampion Pappas

  • 4
Götzis - Hvězdná desetibojařská sestava se sejde na tradičním víkendovém mítinku v rakouském Götzisu. Pořadatelům se podařilo nalákat sedm závodníků z aktuální desítky světového žebříčku mezinárodní federace IAAF. Vedle Tomáše Dvořáka budou chybět už jen olympijský vítěz Erki Nool z Estonska a Rus Alexandr Pogorelov. Naopak na stadionu, kde před dvěma lety vytvořil fantastický světový rekord 9026 bodů, nebude chybět obhájce prvenství Roman Šebrle. K jeho největším soupeřům bude patřit úřadující halový šampion Američan Tom Pappas.

Pappas přitom Šebrleho v posledních dvou vzájemných soubojích porazil. Vedle HMS byl lepší také při loňském posledním desetiboji sezony ve francouzském Talence.

Do Götzisu přijedou také zkušení atleti Lev Lobodin z Ruska a Islanďan Jón Arnar Magnússon. Na startu budou také Francouz Laurent Hernu, Němec Mike Maczey a Kazach Dmitrij Karpov, jenž je výkonem 8253 bodů v čele letošních světových tabulek.

Vedle 26 mužů nastoupí do sedmiboje také dvacet žen. Bojovat o limit na mistrovství světa v Paříži bude i česká atletka Michaela Hejnová z Olympu Praha, jíž k nominační jistotě stačí splnit horší z limitů 6019 bodů. Při prvním letošním pokusu v Desenzanu del Garda nashromáždila sedmá vícebojařka z loňského ME
5860 bodů.

Hvězdou bude Švédka Carolina Klüftová, halová mistryně světa z Birminghamu. Mezi další favoritky budou patřit Natalja Roščupkinová z Ruska, Němka Sonja Kesselschlägerová a litevská vícebojařka Austra Skujyteová.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž