Šebrle si jede pro světový rekord

Praha - Sebevědomý a nabitý energií, tak vypadal Roman Šebrle jen pár hodin před odletem na evropský halový šampionát. A aby ne, spokojený byl s přípravou v Jižní Africe, cítil formu, tréninkové výsledky ukazovaly, že má na to podat velký výkon. Vícebojař si ale troufá ještě na víc. "Do Vídně odlétám s cílem zvítězit a pokořit světový rekord," prohlásil Šebrle, který však upozorňuje, že na "svěťák" se musejí sejít optimální podmínky.

"Nebudu zklamaný, když to nevyjde, ale zamrzí to," zamýšlel se Šebrle nad možným neúspěchem. Své možnosti ale zná dobře. Z tréninkových ukazatelů se dá aktuální forma jednoduše vyvodit. Důležité ale bude, jak atletovi sedne závod.

Šebrle, který dřív před soutěží nikdy nemluvil o svých ambicích a cílech, je teď naopak až příliš upřímný. Netají se svými myšlenkami, nebojí se říct nahlas, co cítí. "Byl jsem dost pověrčivý a vycházelo to, pak se vše zlomilo na mistrovství světa v Edmontonu. Taky jsem nic neříkal a nevyšlo to. A já si prostě nemyslím, že to byla výjimka potvrzující pravidlo. Prostě od té doby říkám, co si myslím," uvedl Šebrle, jehož sedmibojařské maximum činí 6420 bodů, ovšem součet jeho osobních rekordů je daleko za hranicí O´Brienova světového rekordu (6476 bodů).

Sám Šebrle tvrdí, že do Vídně už odjíždí v úplně jiné pozici. Jeho manželka Eva totiž čeká dítě. "Pojedu tam jako nastávající tatínek a navíc budoucí maminka na mě bude koukat a povzbuzovat mě. Je to úplně jiný pocit a pomalu si začínám uvědomovat, že jsou i důležitější věci než atletika," řekl vícebojař, který čeká radostnou událost okolo 14. září.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž