Nejlepší český diskař Jan Marcell na Daňkově memoriálu v Turnově.

Nejlepší český diskař Jan Marcell na Daňkově memoriálu v Turnově. | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Předvedl jsem pahody, zlobil se Marcell, nejlepší český diskař

  • 0
Hodně rozladěný byl po hlavním závodě na atletickém Daňkově memoriálu v Turnově Jan Marcell, nejlepší český diskař současnosti. Hodem 62,74 skončil čtvrtý a za svými letošními nejlepšími výkony zaostal o více než tři metry.

"Špatné, hodně špatné. Takhle špatné házení jsem už dlouho nepředvedl, byl jsem takový unavený," zlobil se Marcell z VSK Univerzita Brno, který letos předvedl už dva pokusy v hodnotě 66 metrů a másplněný limit na světový šampionát do korejského Tega.

Proč se vám v Turnově nedařilo?
Pořád jsem se v kruhu nebyl schopen pořádně otočit, zdálo se mi to strašně rychlé, nebo že to klouže a už jsem se v konci nechytl. A proto jsem předváděl takové pahody.

Mluvil jste o únavě, to byl také jeden z důvodů?
V sobotu jsem absolvoval takový dlouhý dvojboj na extralize v Ostravě v disku i v kouli. A tím, jak je teď blbě udělaný nový systém extraligy, kdy člověku nestačí jeden dva pokusy, aby vyhrál, ale kvůli bodům potřebuje co nejlepší výkon, tak se na mně ten tříapůlhodinový maraton asi podepsal. Prostě jsem nečekal, že tady hodím tak málo.

Byly pro diskaře špatné podmínky?
Foukal vítr zezadu, ale bylo to pro všechny stejné, takže na to se nemůžu vymlouvat. Fakt nevím, proč mi to tak nesedlo.

Konkurence tady byla špičková, ale nešlo to nikomu...
... a to mě právě štve, že oni také zrovna házeli tak málo, ale já ještě míň. Mohl jsem je porazit. Je ale fakt, že když jsem viděl jména soupeřů, tak jsem čekal, že bude na vítězství potřeba výkon okolo 67metrů. Nenapadlo by mě, že na zlato bude stačit 64 a půl metru.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž