Na Usaina Bolta čekají letos na Zlaté tretře v Ostravě zajímaví soupeři.

Na Usaina Bolta čekají letos na Zlaté tretře v Ostravě zajímaví soupeři. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Soupeři Bolta? Samí rekordmani. Do Ostravy přijedou Patton či Chambers

  • 0
To bude stovka. Stovka snů! Mistr světa a olympijský vítěz, Jamajčan Usain Bolt už zná soupeře, s nimiž se 25. května na Zlaté tretře Ostrava střetne v běhu na 100 metrů.

"Hned čtyři mají osobní rekord pod deset vteřin," upozornil manažer Tretry Alfonz Juck. Tady jsou: Američan Darvis Patton - 9.89. Lerone Clarke, halový rekordman Jamajky na 60 m a vítěz Her Commonwealthu 2010 a Panamerických her 2011 - 9.99.

Ngoni Makusha, rekordman Zimbabwe - 9.89.

Brit Dwain Chambers - 9,97.

A Bolt? Jeho nejlepší čas na stovku 9,58 vteřiny je světovým rekordem. "Chambers se navíc tento týden dozvěděl, že bude moci bojovat o účast na olympiádě v Londýně," dodal Juck.

Špičkoví běžci přibývají i na 800 metrů, kde bude hlavní postavou nejlepší atlet světa 2010 Keňan David Rudisha.

Utká se nejen z nejlepším českým půlkařem Jakubem Holušou, který je z Opavy, ale také s Mbulaenim Mulaudzim, Jihoafričanem, který je mistrem světa z roku 2009.

"A na startu bude i jeden z nejlepších Evropanů, Polák Adam Kszczot," řekl Alfonz Juck. "Ten zná ostravský stadion moc dobře. Loni na něm získal zlato na mistrovství Evropy do 23 let. Navíc to bude už jeho čtvrtá Tretra za sebou."

Ve vrhu koulí k mistrům a vicemistrům světa Davidu Storlovi, Christianu Cantwellovi a Dylanu Armstrongovi přibyl úřadující olympijský vítěz Polák Tomasz Majewski. "Takový nápor elitních koulařů by rekord mítinku 21,77 metru Američana Hoffy neměl přežít," podotkl Alfonz Juck.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž