Reportáž skončila 3. 10. 2019 23:44

MS v atletice 2019: den sedmý

Komentuje Michal Koubek, dění v Dauhá sledují zpravodajové Tomáš Macek a Matěj Tomíček

MS v atletice 2019: den sedmý

Ode mě je to vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne.

Online reportáž končí, všechny dnešní výsledky si můžete připomenout v souhrnném článku.

7. DEN MS: Koulař Staněk postoupil do finále, trio mílařů neuspělo

přečíst článek
Přehled výsledků

Konečné pořadí desetiboje: 1. Niklas Kaul (Něm.) 8691, 2. Maicel Uibo (Est.) 8604, 3. Damian Warner (Kan.) 8529, 4. Ilja Škureňov (ANA) 8494, 5. Pierce Lepage (Kan.) 8445

Němec Niklas Kaul finišuje na prvním místě! A to mu bude patřit i v celkovém pořadí desetiboje. Estonec Maicel Uibo proběhl cílem na třetí příčce. Kanaďan Damian Warner dokončuje poslední soutěž na deváté pozici.

Škureňov ztrácí, ze hry o medaile vypadává.

Tempo na čele udává Warner, hned za ním jsou jeho protivníci v boji o celkové pořadí.

Závěrečným závodem sedmého dne je poslední disciplína desetiboje, kterou je běh na 1500 metrů. Ten slibuje napínavou podívanou: pořadí na prvních čtyřech místech je velice vyrovnané.

Přehled výsledků

Konečné pořadí sedmiboje: 1. Katarina Johnsonová-Thompsonová (VB) 6981, 2. Nafissatou Thiamová (Bel.) 6677, 3. Verena Preinerová (Rak.) 6560 ... 16. Kateřina Cachová (Česko) 5987

Druhý běh ovládla Britka Johnsonová-Thompsonová v parádním čase 2:07,26, která se zároveň stává mistryní světa v sedmiboji! Na druhém místě v závěrečné disciplíně proběhla cílem Rakušanka Verena Preinerová, na třetím Američanka Erica Bougardová.

Český reprezentant

Cachová proběhla cílem na 6. pozici v čase 2:16,85, za který přidá 867 bodů do celkové klasifikace. Na prvním místě skončila Belgičanka Hanne Maudensová.

Český reprezentant

Před sedmibojařkami je poslední disciplína - závod na 800 metrů. Soutěž je rozdělena do dvou běhů. Hned v tom prvním se představí česká zástupkyně Kateřina Cachová.

Salwa Eid Naserová je světovou šampionkou na čtyřstovce! Bahrajnská závodnice porazila ve skvělém čase 48,14 druhou Shaunae Millerovou Uibovou z Baham. Na třetím místě závod dokončila Jamajčanka Shericka Jacksonová.

Na programu je nyní finále ženského běhu na 400 metrů, kterému na stadionu předchází tradiční světelná projekce.

Přehled výsledků

Pořadí desetiboje po deváté disciplíně: 1. Maicel Uibo (Est.) 7869, 2. Damian Warner (Kan.) 7854, 3. Niklas Kaul (Něm.) 7850, 4. Ilja Škureňov (ANA) 7826

Poslední série ženské koule už pořadí nezměnila. Číňanka Li-ťiao Kung se stává světovou šampionkou, stříbrnou medaili si z Dauhá odveze Jamajčanka Danniel Thomasová-Doddová, bronz Němka Christina Schwanitzová.

Desetiboj, oštěp sk. B: Kaul potvrdil svoji skvělou oštěpařskou pověst. Ve druhé sérii zaznamenal hod dlouhý 79,05 a útočí možná i na nejcennější medaili. Na průběžném druhém místě je Warner (62,87).

Druhé semifinále ženské míle vyhrála Američanka Jenny Simpsonová před druhou Kanaďankou Gabrielou Debuesovou-Staffordovou a třetí Britkou Laurou Muirovou.

Ve finále ženské koule probíhá třetí série. Na prvním místě je stále Číňanka Li-ťiao Kung, která druhým pokusem vylepšila svůj zápis na 19,42. Druhá je Jamajčanka Thomasová-Doddová (19,36). Na bronzovou pozici se dostala Němka Christina Schwanitzová (18,87).

Český reprezentant

Mäki se dlouho držela mezi hlavními favoritkami, ale v závěru závodu nabrala ztrátu a skončila 11. První semifinále opanovala Nizozemka Sifan Hassanová, na druhém místě proběhla cílem Američanka Shelby Houlihanová, na třetím Maročanka Rababe Arafiová.

Český reprezentant

Dvě kola do konce, Mäki běží v hlavní skupince.

Český reprezentant

První běh závodu na 1500 metrů odstartoval, Kristiina Mäki je na trati!

Český reprezentant

Zhruba za 5 minut začne semifinále ženského běhu na 1500 metrů, ve kterém bude i česká závodnice Kristiina Mäki.

Na stadionu v tuto chvíli probíhá pouze jedna disciplína, a to finále koulařek. Po první sérii vede Číňanka Li-ťiao Kung, která si připsala 19,07. Druhá je Jamajčanka Danniel Thomasová-Doddová (18,97), třetí Maďarka Anita Mártonová (18,75).

Desetiboj, oštěp sk. A: Na prvním místě zůstal Oiglane (72,46), druhou pozici obsadil Uibo (63,83), třetí Van Der Plaetsen (63,67). Škureňov skončil pátý (59,56) a Lepage sedmý 57,42.

Český reprezentant

Holuša zaznamenal čas 3:39,79, což na postup stačit nebude. Mezi šestici závodníků, kteří jdou dál na základě času, se nedokázal vtěsnat ani Sasínek.

Český reprezentant

Holuša proběhl cílem na 11. příčce. Vyhrál Ayanleh Souleman z Džibut, druhý závod dokončil Taoufik Makhlougi z Alžírska, třetí byl Švéd Kalle Berglund.

Český reprezentant

Poslední kolo, čelní skupinka zrychlila a Holuša začíná ztrácet.

Český reprezentant

Dvě kola do konce, Holuša běží podobně jako Sasínek, tedy kolem 10. místa.

Český reprezentant

Odstartoval závěrečný rozběh na 1500 metrů, ve kterém je i Jakub Holuša.

Desetiboj, oštěp sk. A: Probíhá druhá série. Na prvním místě je stále Estonec Oiglane (72,46), na druhou pozici se posunul jeho krajan Maicel Uibo (63,83).

Český reprezentant

Druhý ze tří rozběhů na 1500 metrů vyhrál Keňan Timothy Cheruiyot, druhý byl Brit Josh Kerr, třetí Američan Ben Blankenship. Sasínek má stále šanci na semifinále, momentálně je poslední postupující.

Desetiboj, oštěp sk. A: Probíhá první série. Zatím nejdelší hod předvedl Estonec Janek Oiglane (72,46). Na druhém místě je Belgičan Thomas van der Plaetsen (62,23). Kanaďan Pierce Lepage je zatím pátý s výkonem 57,42 metrů.

Na programu je také devátá disciplína desetiboje - hod oštěpem. Startovní pole je opět rozděleno na dvě části, skupina B přijde na řadu ve 22:10.

Český reprezentant

Do semifinále postupuje nejlepší šestka z každého rozběhu a další šestice na základě času. Sasínek proběhl cílem za 3:38,17.

Český reprezentant

Sasínek dokončil závod na devátém místě těsně za čelní skupinkou. Vyhrál Nor Jakob Ingebrigtsen, druhý byl Francouz Alexis Miellet, třetí Američan Matthew Centrowitz.

Český reprezentant

Poslední kolo, Sasínek je 10.

Český reprezentant

Dvě kola do konce, Sasínek se pohybuje na vnitřní straně zhruba kolem 12. místa.

Český reprezentant

První rozběh na 1500 metrů odstartoval. Mezi patnáckou atletů je i Filip Sasínek

Český reprezentant

Mezitím si můžete přečíst rozhovor s Tomášem Staňkem od našeho zpravodaje Matěje Tomíčka.

Koule? Blbá disciplína, asi přejdu na maraton, smál se po postupu Staněk

přečíst článek