Mítink s trojskokem, ale bez Kašpárkové

Otrokovice - Popáté se letos uskuteční Otrokovický halový mítink v atletice a v programu se zase objevila nová disciplína. Výšku, krátké sprinty, závody přes překážky a dálku rozšíří trojskok. Pořadatelé z Jiskry Otrokovice se snažili pro čtvrteční závod zajistit také nejlepší českou trojskokanku Šárku Kašpárkovou, ale ta dala přednost sobotnímu mítinku v Bratislavě. „Je to škoda, mohli jsme tady mít opravdovou hvězdu,“ posteskl si šéf mítinku Michal Petřík.

Zařazením trojskoku chtějí otrokovičtí pořadatelé otestovat svoje možnosti. Rádi by svůj mítink ještě rozšířili, pomýšlejí hlavně na skok o tyči. „Zatím to nemáme technicky vyřešené, musíme v hale udělat odrazovou jámu,“ podotkl Petřík.

„Na druhou stranu bychom do Otrokovic určitě přilákali celou českou špičku, protože v republice není moc hal, kde se dá závodit.“ Stejně jako v minulých letech bude vrcholem mítinku skok do výšky. V Otrokovicích se ovšem nepředstaví Jaroslav Bába, který v sobotu v Hustopečích přeskočil laťku ve výšce 230 centimetrů. Stejně jako Kašpárková se šetří na víkendový závod. Nezamíří ale do Bratislavy, čeká jej start v Jablonci nad Nisou.

Nejistá je také účast loňského vítěze a rekordmana mítinku Svatoslava Tona, jenž vloni v Otrokovicích skočil 221 centimetrů. „Po zranění ještě nemá pevný program. Snad přijede, jasno bude v úterý,“ poznamenal Petřík. V jednání je účast Tomáše Janků, určitě se objeví tradiční účastníci Hon, Ort a Křehula a přijede také slovenský reprezentant Horák.

Solidní úroveň bude mít i ženská kategorie. Prvenství přijede obhajovat Slovenka Diana Lázničková, loňský rekord 186 centimetrů jí zajistil účast na halovém mistrovství Evropy. Jejími největšími konkurentkami budou jedny z nejlepších Češek halové sezony Straková a Lašková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž