Momentka ze SpaRun v Mariánských Lázních

Momentka ze SpaRun v Mariánských Lázních | foto: Martin Stolař, MAFRA

Mariánskými Lázněmi se znovu proženou vytrvalci. SpaRun slaví jubileum

  • 0
Stalo se již tradicí, že tento den se navzájem propojí mnoho různých možností vyžití pro lázeňské hosty i pro místní. V sobotu 9. července započne v Mariánských Lázních na atletickém stadionu pod nemocnicí sportovní část jubilejního 10. ročníku závodu SpaRun.

Trasa závodu zůstává každoročně stejná, bude tedy i letos možné, aby si běžec mohl porovnat svůj dosažený čas s výsledky z minulých ročníků. Čipová časomíra poskytne závodníkovi veškerý komfort včetně videa a fotografie ze startu a cíle.

I letos doprovodí běžce na start Západočeský symfonický orchestr. Děti přihlášené předem startují zdarma a na každé dítě čeká v cíli dárek dle vlastního výběru. Dětské tratě byly letos rozšířeny o běh pro předškoláky, který měří 100 metrů, ostatní tratě zůstávají stejné, tedy měří 400, 1000 a 1400 metrů v závislosti na věku. Pro děti je v areálu připravený pestrý program.

Hlavní závod začne ve 14 hodin. Start proběhne ve Sportovním areálu Viktoria Mariánské Lázně, potom účastníci poběží po trase: Rudolfův pramen, Ferdinandův pramen, parkem ke knihovně, po chodníku k poště, do kopce na Anglickou ulici, Nové Lázně, společenský dům Casino, kolonáda, Mírové náměstí, Hlavní třídou k hotelu Cristal, kolem knihovny a Ferdinandova pramene k areálu Viktoria (+ 1 okruh na dráze 400 metrů).

Momentka z běžeckého závodu SpaRun

Dle možností bude trasa ohraničena páskou a tam, kde to nebude možné, stejnobarevnými fábory a značením na silnici (chodníku). Na potřebných místech bude během závodu uzavřena doprava. Celková délka tratě je 6400 metrů.

Vítězové se mohou těšit na ceny, mezi kterými nebudou chybět sudy piva, víkendové pobyty v luxusních hotelech, vouchery na nákup sportovního zboží a další. Slavnostní vyhlášení proběhne v 15.30 hodin v areálu sportoviště. Přihlásit se je možné na webu sparun.wz.cz.

Buskeři na kolonádě

Tou dobou bude již v plném proudu program na hlavní kolonádě a v jejím okolí. Vystoupí zde řada umělců, jejichž velkou část bude v Mariánských Lázních možno vidět vůbec poprvé. Umělci jsou každoročně pečlivě vybíráni tak, aby program byl pestrý a neotřelý. Veškerá vystoupení proběhnou formou tzv. Buskingu. Časový rozvrh vystupujících i bližší informace o nich bude zveřejněn předem na facebookovém profilu a na plakátech.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž