Koech chce rekord Zlaté tretry

  • 5
Praha - Seznam hvězd atletického mítinku Zlaté tretry v Ostravě se rozšiřuje. Kromě oštěpaře Jana Železného a desetibojaře Romana Šebrleho už v něm figurují jména dalšího vícebojaře Bryane Claye, koulaře Christiana Cantwella a nejnověji světová jednička v běhu na 3000 m překážek - Paul Kipsiele Koech z Keně.

Cíl vytrvalce z Keně na mítinku IAAF Super Grand Prix, který Ostrava hostí 9. června, je jasný - zaútočit na rekord závodu, čas krajana Wilsona Boita Kipketera 8:06,14 min z roku 2002. 

"V posledních třech letech jsem byl vždycky na začátku června schopen běhat rychlé časy. Pokud nám bude přát počasí a a budu mít svůj den, měl bych být schopen přiblížit se co nejvíc osmiminutové hranici," vzkázal Koech, kterému se o tempo bude starat Polák Jan Zakrzewský. Koech už dokonce dvakrát zvládl trať 3000 m překážek v čase pod osm minut. Třiadvacetiletý rodák z Chaplangatu v údolí Rift vede žebříček IAAF od 23. srpna 2004, na olympijských hrách v Aténách získal bronzovou medaili, z Afrických her v roce 2003 má doma stříbro.

Vícebojařskou soupisku pro trojboj na stadionu SSK Vítkovice doplnil také Atilla Zsivoczky, nový tréninkový partner olympijského šampiona Romana Šebrleho.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž