Desetibojař Šebrle cítí životní formu

Praha - Báječnou sezonu prožívá vícebojař Roman Šebrle. Po zisku titulu halového světového šampiona se ihned vrhl do přípravy na léto a nad jeho tréninkovými výkony jen odborníci kroutili hlavou. "Je na tom skvěle," mnul si ruce šéftrenér českých atletů Václav Fišer. Po svém návratu ze třítýdenního soustředění v italské Formii desetibojař s osobním rekordem 8757 bodů dohady o životní fazoně potvrdil. "Teď jsem zadřený, ale forma tam je. Je třeba ji doladit a načasovat, a potom ji nechat vybuchnout," pravil Roman Šebrle.

K 'výbuchu' by mělo dojít na tradičním mítinku v Götzisu (26./27. května), kde si vloni vytvořil osobní maximum. O konkrétních výkonech a umístěních Šebrle před sezónou nerad hovoří, žertem však prohlásil, že by se jeho "osobák mohl pohnout nahoru o 250 bodů", tedy za hranici 9000 bodů.

O absolutní pohodě a připravenosti na sezonu přesvědčily Šebrleho tréninkové výkony, které předváděl z plné zátěže. "Disk, oštěp, dálka, měřená třístovka - i přes únavu jsem dosahoval výkony, jaké jsem neočekával. A hlavně se dobře cítím, v prvním týdnu jsem byl neunavitelný," pochvaloval si Šebrle.

V rámci tréninku absolvoval v sobotu Šebrle výškařský závod o Velkou cenu České Lípy, v němž skončil třetí výkonem 200 centimetrů. Předčili jej pouze specialisté Jan Janků z Jablonce nad Nisou (215 cm) a Ort z Olympu Praha (210).

"Nebral jsem to ani jako závod, naostro se poprvé představím při přeboru Prahy. Pak už bude následovat Götzis," podotkl svěřenec trenéra Váni.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž