Běžkyně Radcliffeovvá se cítí na maraton

Londýn - Paula Radcliffeová, nejúspěšnější britská vytrvalkyně v historii, chce startovat v příštím ročníku maratónu v Londýně a odbýt si tak debut na nejdelší běžecké trati. Sedmadvacetiletá Radcliffeová už dokázala kvalitně zaběhnout závody na dráze, v listopadu získal titul mistryně světa v půlmaratónu a přivezla také zlatou medaili ze světového šampionátu v dlouhém krosu. "Už nyní se těším," uvedla Britka. "Je to závod, který jsem ještě neabsolvovala, a už se na něj třesu dlouhou dobu," prohlásila Radcliffeová.

"Chtěla jsem maratón běžet poprvé v roce 2002 a Londýnský maratón je nejvhodnější a nejlepší," dodala držitelka stříbrné medaile z mistrovství světa v Seville v běhu na 10.000 metrů. Na loňských olympijských hrách v Sydney však na ni medaile nezbyla.

Letošní ročník populárního maratónu v hlavním městě Velké Británie, který se konal v neděli, zastínila smrt třicetiletého běžce, který zemřel na zástavu srdce krátce po proběhnutí cílem. Podle ředitele závodu Davida Bedforda se od roku 1981 jedná již o sedmé úmrtí. "Z toho šesti závodníkům selhalo srdce," dodal Bedford.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž