Žloutkové řezy s hroznovým vínem

Rychlé řezy, které si můžete dát například k čaji.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

10 PORCE +

Krém:

Poleva:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    573 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2396 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    71,8 g

    82 %

    72 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    5,1 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    28,6 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    12,0 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Listové těsto rozpůlíme a rozválíme na pomoučněném vále na 2 pláty (asi 20x15 cm). Vidličkou je propícháme a pečeme v troubě vyhřáté na 200-220 °C dozlatova. Necháme vychladnout.
  2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo nakrájíme na kousky a zašleháme do pudinkového krému, který nakonec ochutíme lžící rumu.
  3. Hroznové víno opláchneme a necháme okapat. Jeden upečený plát potřeme polovinou krému, poklademe kuličkami hroznů a překryjeme zbylým krémem. Přiklopíme druhým plátem a dáme vychladit.
  4. Mezitím utřeme z moučkového cukru a citronové šťávy hladkou polevu, kterou ochutíme rumem. Vychlazený moučník potřeme nejprve džemem a pak polevou. Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.
Autor:

Podobné recepty

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.