Ingredience
Postup
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, zašleháme žloutky a nakonec vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto naplníme do dortové formy (22 cm) a pečeme při 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě. Po vychladnutí korpus rozkrojíme vodorovně na 2 části.
- Formu vymažeme olejem a vysypeme cukrem. Na dno formy položíme spodní díl korpusu. Maliny smícháme s cukrem a rozvaříme, poté je přecedíme přes husté sítko. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, oběma cukry a vyšlehanou šlehačkou. Do kastrůlku se 100 ml studené vody vsypeme želatinu a zahřejeme téměř k bodu varu. Horkou ji vlijeme do připravené tvarohové náplně a promícháme.
- Náplň rozdělíme na tři díly. Do jednoho dílu nalijeme malinovou šťávu, aby měla světle růžovou barvu. Do druhého dílu nalijeme větší množství šťávy, aby měla tmavě růžovou barvu a třetí díl zůstane bílý. Do formy s korpusem naléváme do středu střídavě všechny náplně. Postup opakujeme, dokud není forma plná 2 cm od okraje. Poté uložíme dort do chladničky ztuhnout.
- Zbylé náplně smícháme dohromady a vmícháme zbylou malinovou šťávu. Odkrojený horní díl korpusu rozdrtíme najemno a vmícháme do náplně, následně směs rozetřeme na povrch ztuhlé náplně ve formě, uložíme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout. Po ztuhnutí sejmeme formu a povrch ozdobíme ovocem.