Ingredience
Postup
- Hřbety očistíme, odblaníme a každý prošpikujte 2–3 klínky špeku. Maso osolíme a opepříme. V hrnci nahřejeme 2/3 oleje, přidáme na plátky pokrájenou mrkev, petržel a celer a restujeme, dokud nezačne zlátnout. Pak přidáme cibuli pokrájenou na půlkolečka a také opečeme dozlatova.
- Potom do základu přidáme všechno koření, vmícháme rajský protlak, citronovou šťávu, ocet, cukr, šípkový protlak, skořici, vše zalijeme vývarem a promícháme.
- Na zbylém oleji opečeme hřbety, zalijeme omáčkou a v troubě dusíme doměkka. Pak maso vyndáme, omáčku propasírujeme přes síto a vmícháme perník. Provaříme dalších 20 minut a podle potřeby dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Podáváme s karlovarským nebo houskovým knedlíkem.