Zaječí hřbet se šípkovou omáčkou

Věděli jste, že šípky jsou plné vitamínu C?

Obtížnost

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Hřbety očistíme, odblaníme a každý prošpikujte 2–3 klínky špeku. Maso osolíme a opepříme. V hrnci nahřejeme 2/3 oleje, přidáme na plátky pokrájenou mrkev, petržel a celer a restujeme, dokud nezačne zlátnout. Pak přidáme cibuli pokrájenou na půlkolečka a také opečeme dozlatova.
  2. Potom do základu přidáme všechno koření, vmícháme rajský protlak, citronovou šťávu, ocet, cukr, šípkový protlak, skořici, vše zalijeme vývarem a promícháme.
  3. Na zbylém oleji opečeme hřbety, zalijeme omáčkou a v troubě dusíme doměkka. Pak maso vyndáme, omáčku propasírujeme přes síto a vmícháme perník. Provaříme dalších 20 minut a podle potřeby dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Podáváme s karlovarským nebo houskovým knedlíkem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    865 KCal

    39 %

    36 %

  • Energie

    3619 KJ

    39 %

    36 %

  • Sacharidy

    82,7 g

    94 %

    83 %

  • Vláknina

    9,5 g

    32 %

    32 %

  • Bílkoviny

    69,5 g

    110 %

    102 %

  • Tuky

    26,2 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    5,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.