Zaječí hřbet se šípkovou omáčkou
Věděli jste, že šípky jsou plné vitamínu C?
Postup
- Hřbety očistíme, odblaníme a každý prošpikujte 2–3 klínky špeku. Maso osolíme a opepříme. V hrnci nahřejeme 2/3 oleje, přidáme na plátky pokrájenou mrkev, petržel a celer a restujeme, dokud nezačne zlátnout. Pak přidáme cibuli pokrájenou na půlkolečka a také opečeme dozlatova.
- Potom do základu přidáme všechno koření, vmícháme rajský protlak, citronovou šťávu, ocet, cukr, šípkový protlak, skořici, vše zalijeme vývarem a promícháme.
- Na zbylém oleji opečeme hřbety, zalijeme omáčkou a v troubě dusíme doměkka. Pak maso vyndáme, omáčku propasírujeme přes síto a vmícháme perník. Provaříme dalších 20 minut a podle potřeby dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Podáváme s karlovarským nebo houskovým knedlíkem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
865 KCal
39 %
36 %
-
Energie
3619 KJ
39 %
36 %
-
Sacharidy
82,7 g
94 %
83 %
-
Vláknina
9,5 g
32 %
32 %
-
Bílkoviny
69,5 g
110 %
102 %
-
Tuky
26,2 g
40 %
37 %
-
nasycené
5,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...