Ingredience
Postup
- Nejprve si připravíme krém: vymícháme lžičku cukru se lžičkou škrobu a dvěma žloutky do pěny. Zahřejeme mléko se špetkou dřeně z vanilkového lusku. Nejprve smícháme třetinu mléka s vyšlehanými žloutky, potom vmícháme i zbytek. Na mírném ohni necháme krém za stálého míchání zhoustnout. Do hustého krému vmícháme mascarpone a dvě lžíce cukru.
- Vypeckovanéh třešně (můžeme použít i kompotované) povaříme se 100 ml třešňového likéru tak dlouho, až se tekutina prakticky vyvaří.
- Čtyři poháry vyložíme polovinou piškotů, které pokapeme zbytkem višňového likéru. Na piškoty rozdělíme kousky jahod, další vrstvy tvoří krém, borůvky, piškoty a opět krém. Poslední vrstvou jsou likérové třešně, které ozdobíme čokoládovými hoblinami a plátky oříšků.