Vepřové maso s houbami a rozmarýnem

nehodnoceno

Tento pokrm vám doporučujeme podávat se šťouchanými bramborami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    380 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1590 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    7,0 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    45,5 g

    72 %

    67 %

  • Tuky

    18,4 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Rozmarýn otrháme a nasekáme najemno.
  2. Do mikrotenového sáčku nasypeme hladkou mouku, sůl, pepř a nasekaný rozmarýn. Vložíme nakrájené maso, sáček uzavřeme a dobře jím zatřeseme, aby se maso ze všech stran obalilo.
  3. V hrnci rozehřejeme olej a maso ze všech stran opečeme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, nadrobno nasekaný česnek a na kousky nakrájená rajčata a jarní cibulky. Vše promícháme, zalijeme vývarem a necháme pod pokličkou dusit. Ke konci dochutíme solí a pepřem. Podáváme se šťouchanými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Svíčková v krustě se šalotkovou omáčkou

Pokud chystáte slavnostní večeři, zvolte tento luxusní pokrm.

Škubánky s mákem

Vraťte se do dětství s tímto sladkým pokrmem.

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.