Vepřové Bombaj

Udělejte si malý výlet do Indie. Nemusíte ani tolik utrácet za letenky, stačí si vychutnat tento pokrm.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nálev :

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    371 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1552 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    9,9 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    48,4 g

    77 %

    71 %

  • Tuky

    14,0 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V misce smícháme olej, chilli, kečup a polohrubou mouku. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Osolíme ho, opepříme, přendáme do nálevu a necháme chvíli rozležet.
  2. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a na poté na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Odleželé maso vložíme na rozehřátou pánev a přibližně 10 minut opékáme.
  3. K masu přidáme nakrájenou cibuli, rajčata a necháme chvíli podusit. Pak maso podlijeme pivem a směs krátce povaříme. Maso rozdělíme na talíře, posypeme najemno nakrájeným pórkem a podáváme s rýží.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Telecí závitky se sušenými rajčaty

Nevíte jak připravit telecí maso? Máme pro vás skvělý recept.