Ingredience
Postup
- Krkovici očistíme a svážeme potravinářským provázkem. Cibuli i česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na nudličky, stroužek česneku nasekáme. Lístečky tymiánu otrháme a nasekáme najemno. Maso potřeme částí oleje, česnekem, polovinou tymiánu, osolíme, opepříme a necháme asi 30 minut odležet.
- V pekáči rozehřejeme zbylý olej, přidáme část cibule, vložíme maso a ze všech stran ho opečeme. Podlijeme vínem, přiklopíme a pečeme při 190 °C asi 50 minut.
- Fazolky očistíme a přepůlíme. Mrkev nakrájíme na menší kousky a zbylý česnek na plátky. Nakrájenou zeleninu i zbylou cibuli přidáme k masu, podlijeme vývarem, vrátíme zpět do trouby a při 180 °C dopečeme doměkka.
- Pak maso vyjmeme a odstraníme provázek. Šťávu se zeleninou zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě, dochutíme solí, pepřem, zbylým tymiánem a provaříme.