Vepřová pečínka s fazolkami a mrkví

Pokud nevíte co uvařit, inspirujte se naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    474 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    1984 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    20,3 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    6,9 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    40,3 g

    64 %

    59 %

  • Tuky

    25,4 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krkovici očistíme a svážeme potravinářským provázkem. Cibuli i česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na nudličky, stroužek česneku nasekáme. Lístečky tymiánu otrháme a nasekáme najemno. Maso potřeme částí oleje, česnekem, polovinou tymiánu, osolíme, opepříme a necháme asi 30 minut odležet.
  2. V pekáči rozehřejeme zbylý olej, přidáme část cibule, vložíme maso a ze všech stran ho opečeme. Podlijeme vínem, přiklopíme a pečeme při 190 °C asi 50 minut.
  3. Fazolky očistíme a přepůlíme. Mrkev nakrájíme na menší kousky a zbylý česnek na plátky. Nakrájenou zeleninu i zbylou cibuli přidáme k masu, podlijeme vývarem, vrátíme zpět do trouby a při 180 °C dopečeme doměkka.
  4. Pak maso vyjmeme a odstraníme provázek. Šťávu se zeleninou zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě, dochutíme solí, pepřem, zbylým tymiánem a provaříme.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.