Ingredience
Postup
- Maso omyjeme a osušíme. V pekáčku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme ho, okmínujeme, podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě pečeme při 190 °C asi 70-80 minut doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme dle potřeby vodou.
- Měkkou pečeni vyjmeme a uchováme v teple. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce ji orestujeme. Zalijeme ji trochou vody a šťávu necháme asi 10 minut provařit.
- Zelí zbavíme svrchních povadlých listů a nakrouháme ho na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme zelí, sůl, koření, marmeládu, vínoa ocet. Vše dobře promícháme, přiklopíme poklicí a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu.
- Pečínku nakrájíme na plátky a rozdělíme se zelím a šťávou na talíře. Podáváme s bramborovými knedlíky.