Vepřová pečínka s dánským zelím

nehodnoceno

Tento recept se skvěle hodí k pivu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 135 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    614 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2570 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    28,5 g

    32 %

    29 %

  • Vláknina

    8,1 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    50,7 g

    81 %

    75 %

  • Tuky

    28,9 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    8,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso omyjeme a osušíme. V pekáčku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme ho, okmínujeme, podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě pečeme při 190 °C asi 70-80 minut doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme dle potřeby vodou.
  2. Měkkou pečeni vyjmeme a uchováme v teple. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce ji orestujeme. Zalijeme ji trochou vody a šťávu necháme asi 10 minut provařit.
  3. Zelí zbavíme svrchních povadlých listů a nakrouháme ho na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme zelí, sůl, koření, marmeládu, vínoa ocet. Vše dobře promícháme, přiklopíme poklicí a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu.
  4. Pečínku nakrájíme na plátky a rozdělíme se zelím a šťávou na talíře. Podáváme s bramborovými knedlíky.
Autor:

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.