Vepřová pečínka s dánským zelím
Tento recept se skvěle hodí k pivu.
Postup
- Maso omyjeme a osušíme. V pekáčku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme ho, okmínujeme, podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě pečeme při 190 °C asi 70-80 minut doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme dle potřeby vodou.
- Měkkou pečeni vyjmeme a uchováme v teple. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce ji orestujeme. Zalijeme ji trochou vody a šťávu necháme asi 10 minut provařit.
- Zelí zbavíme svrchních povadlých listů a nakrouháme ho na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme zelí, sůl, koření, marmeládu, vínoa ocet. Vše dobře promícháme, přiklopíme poklicí a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu.
- Pečínku nakrájíme na plátky a rozdělíme se zelím a šťávou na talíře. Podáváme s bramborovými knedlíky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
614 KCal
28 %
26 %
-
Energie
2570 KJ
28 %
26 %
-
Sacharidy
28,5 g
32 %
29 %
-
Vláknina
8,1 g
27 %
27 %
-
Bílkoviny
50,7 g
81 %
75 %
-
Tuky
28,9 g
44 %
41 %
-
nasycené
8,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...