Ingredience
Postup
- Mrkve oškrábeme a nakrájíme na špalíčky. Pečeni očistíme a prošpikujeme mrkví, následně maso osolíme, opepříme a svážeme provázkem.
- V pánvi nahřejeme olej a pečínku na něm ze všech stran opečeme, přendáme ji do pekáče a podlijeme polovinou vývaru. Pečeme při 180 °C asi 50 minut.
- Brambory důkladně umyjeme kartáčkem a nakrájíme na klínky, poté je uvaříme v osolené vodě na skus. Karotky očistíme a podélně rozpůlíme.
- Upečené maso vyjmeme z pekáčku. Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme druhou polovinou vývaru. Dle potřeby dochutíme solí a necháme 10 minut vařit. V pánvi na nahřátém másle krátce orestujeme zeleninu s bramborami, osolíme, opepříme a vše nasypeme do pekáče se šťávou, přidáme maso a společně krátce prohřejeme v troubě. Pečeni posypeme řeřichou a ihned podáváme.