Vepřová pečínka na hrášku a mrkvičce

Pokud nevíte co uvařit, inspirujte se naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    445 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1860 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    23,7 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    8,6 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    55,3 g

    88 %

    81 %

  • Tuky

    12,4 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    4,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mrkve oškrábeme a nakrájíme na špalíčky. Pečeni očistíme a prošpikujeme mrkví, následně maso osolíme, opepříme a svážeme provázkem.
  2. V pánvi nahřejeme olej a pečínku na něm ze všech stran opečeme, přendáme ji do pekáče a podlijeme polovinou vývaru. Pečeme při 180 °C asi 50 minut.
  3. Brambory důkladně umyjeme kartáčkem a nakrájíme na klínky, poté je uvaříme v osolené vodě na skus. Karotky očistíme a podélně rozpůlíme.
  4. Upečené maso vyjmeme z pekáčku. Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme druhou polovinou vývaru. Dle potřeby dochutíme solí a necháme 10 minut vařit. V pánvi na nahřátém másle krátce orestujeme zeleninu s bramborami, osolíme, opepříme a vše nasypeme do pekáče se šťávou, přidáme maso a společně krátce prohřejeme v troubě. Pečeni posypeme řeřichou a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.