Ingredience
Postup
- Sušenky rozdrtíme napadrť a spolu s cukrem a najemno nastrouhanými mandlemi je zpracujeme na pevnou hmotu. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a natlačíme na něj sušenkový základ, který předpečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 7 minut.
- Tvaroh vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, extraktem a vejci na hladký krém, do kterého vmícháme rozmixované maliny. Hotovou směs nalijeme na horký předpečený sušenkový základ.
- Formu zabalíme do alobalu a přemístíme do vyšší nádoby naplněné vodou, tak aby hladina sahala do poloviny dortové formy. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Poté snížíme teplotu na 140 °C a dopékáme dalších 40 minut.
- Po upečení necháme cheesecake vychladnout ve formě, nejlépe do druhého dne. Pak formu sejmeme.
- Zakysanou smetanu smícháme s vyšlehanou smetanou, nalijeme na povrch vychladlého dortu a rozetřeme. Povrch ještě ozdobíme čerstvými malinami.