Valentýnský cheesecake

Cheesecake je výborným dárkem na Valentýn. Láska přeci prochází žaludkem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na nepečený korpus:

Na náplň:

Na dozdobení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    324 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1357 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    19,7 g

    22 %

    20 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    11,8 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    21,7 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    11,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme napadrť a spolu s cukrem a najemno nastrouhanými mandlemi je zpracujeme na pevnou hmotu. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a natlačíme na něj sušenkový základ, který předpečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 7 minut.
  2. Tvaroh vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, extraktem a vejci na hladký krém, do kterého vmícháme rozmixované maliny. Hotovou směs nalijeme na horký předpečený sušenkový základ.
  3. Formu zabalíme do alobalu a přemístíme do vyšší nádoby naplněné vodou, tak aby hladina sahala do poloviny dortové formy. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Poté snížíme teplotu na 140 °C a dopékáme dalších 40 minut.
  4. Po upečení necháme cheesecake vychladnout ve formě, nejlépe do druhého dne. Pak formu sejmeme.
  5. Zakysanou smetanu smícháme s vyšlehanou smetanou, nalijeme na povrch vychladlého dortu a rozetřeme. Povrch ještě ozdobíme čerstvými malinami.
Autor:

Podobné recepty

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.