Utopenci

K pivu jednoznačně patří i utopenci.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

bez chladnutí a proležení

Ingredience

20 PORCE +

Na nálev:

Další ingredience:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    380 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1588 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    13,8 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    11,7 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    30,1 g

    46 %

    43 %

  • nasycené

    10,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do kastrůlku vlijeme 1000 ml vody, ocet a pivo. Přidáme cukr, deko, nové koření, bobkové listy a opláchnuté feferonky. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni necháme vařit asi 5 minut. Poté nálev odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurky pokrájíme na plátky, očištěnou kapii na tenké nudličky.
  3. Špekáčky oloupeme a podélně nakrojíme. Naplníme je zeleninou a naskládáme do velké sklenice. Průběžně je prokládáme zbylou zeleninou. Vše zalijeme přecezeným nálevem, dobře uzavřeme a v lednici necháme minimálně 3 dny proležet.
Autor:

Podobné recepty

Sezamové bulky

Upečte si nadýchané pečivo, které můžete podávat třeba k snídani.

Sendvič s kuřecím masem

Sendviče skvěle poslouží jako jednoduchý oběd do práce.

Omeletky plněné kachními prsíčky a zeleninou

Luxusní jednohubky pro opravdově gurmány.

Plněné papričky

Ideální pochutina na večer k pivu.

Pečená karotka s parmezánem

Už vás nebaví si dávat jen tak samotnou mrkev? Dejte si na ní parmezán a zapečte jí.