Pečená karotka s parmezánem

Už vás nebaví si dávat jen tak samotnou mrkev? Dejte si na ní parmezán a zapečte jí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    99 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    414 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    8,2 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    5,3 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    4,4 g

    7 %

    6 %

  • nasycené

    2,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mladou mrkev očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a 2 minuty povaříme ve vroucí osolené vody. Pak je vyjmeme a dáme zchladit pod tekoucí studenou vodu. Okapanou mrkev rozložíme na plech s nepřilnavým povrchem.
  2. Parmazán škrabkou nastrouháme na větší hobliny, které nasypeme na mrkve. Mrkev dáme zapéct na 5 minut do trouby vyhřáté na 225 °C.
  3. Koriandr nasekáme ostrým nožem nahrubo a posypeme jím zapečené mrkvičky. Podáváme je jako přílohu k masu nebo i samostatně.
Autor:

Podobné recepty

Zeleninový chlebíček

Vyzkoušejte si doma upéct zeleninový chlebíček.

Taštičky plněné liškami

Nasbírali jste si čerstvé houby? Využijte je na tento recept.

Taštičky s lososem, chřestem a sýrem

Připravte návštěvě zajímavé pečené jednohubky.

Závin s růžičkovou kapustou

Pokud máte radši slané, naplňte závin kapustou a uzeným masem.

Zapečené chlebíčky a paprikové rolky se sýrem

Udělejte radost návštěvě zajímavými jednohubkami.