Pečená karotka s parmezánem

Už vás nebaví si dávat jen tak samotnou mrkev? Dejte si na ní parmezán a zapečte jí.

Obtížnost

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Mladou mrkev očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a 2 minuty povaříme ve vroucí osolené vody. Pak je vyjmeme a dáme zchladit pod tekoucí studenou vodu. Okapanou mrkev rozložíme na plech s nepřilnavým povrchem.
  2. Parmazán škrabkou nastrouháme na větší hobliny, které nasypeme na mrkve. Mrkev dáme zapéct na 5 minut do trouby vyhřáté na 225 °C.
  3. Koriandr nasekáme ostrým nožem nahrubo a posypeme jím zapečené mrkvičky. Podáváme je jako přílohu k masu nebo i samostatně.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    99 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    414 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    8,2 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    5,3 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    4,4 g

    7 %

    6 %

  • nasycené

    2,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Paprikové koláčky

Tip nejen na pochutnání k vínu, ale i na skvělou svačinka do školy nebo do práce.

Závin se zeleninou a vejci

Pokud nemáte chuť na sladkou variantu závinu, upečte si slanou. Pochutnáte si.

Závin se zelím a uzeným masem

Pokud nemáte chuť na sladkou variantu závinu, upečte si slanou. Pochutnáte si.

Závin s bramborami a šunkou

Pokud nemáte chuť na sladkou variantu závinu, upečte si slanou. Pochutnáte si.

Závin s červeným zelím a uzeným kuřecím masem

Pokud nemáte chuť na sladkou variantu závinu, upečte si slanou. Pochutnáte si.