Paprikové koláčky

1 hodnocení

Tip nejen na pochutnání k vínu, ale i na skvělou svačinka do školy nebo do práce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    228 KCal

    10 %

    10 %

  • Energie

    955 KJ

    10 %

    10 %

  • Sacharidy

    16,9 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    5,1 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    15,6 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriky a cibuli očistíme a rozkrájíme na tenké proužky. Těsto rozválíme na tenký plát. Vykrájíme z něj čtverce o hraně 8 cm.
  2. Každý kousek těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Do středu položíme vždy kousek nivy, několik proužků papriky, cibule a tymián. Protilehlé cípy přehneme přes náplň a spojíme k sobě. Koláčky navrchu potřeme vejcem.
  3. Odkrojky těsta rozválíme na tenký plát. Vykrájíme z něj slabé proužky, kterými obmotáme připravené koláčky uprostřed v místě spojení těsta. Přendáme je na plech s pečicím papírem. Znovu potřeme vejcem a nakonec posypeme sezamem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Koláčky necháme vychladnout a podáváme např. s tvarohovo-česnekovým dipem.
Autor:

Podobné recepty

Svačinka do skla

Nudí vás klasické jednohubky? Vyzkoušejte tento druh pohoštění.

Pizzetas s pršutem

Na oslavě se po této jednohubce jen zapráší.

Slaný nákyp s kysaným zelím

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.

Rybí koláč

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.

Rybí aspik

Maso v aspiku je oblíbenou pochoutkou v Rusku.