Zeleninový chlebíček

Vyzkoušejte si doma upéct zeleninový chlebíček.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 55 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    453 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1894 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    42,1 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    18,8 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    22,7 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Formu na biskupský chlebíček o rozměru cca 22x10x5cm vymažeme olejem a vyložíme pečicím papírem.
  2. V jedné míse smícháme prosáté sypké přísady, v druhé míse rozšleháme všechny tekuté přísady. Obě směsi smícháme a přimícháme bylinky, sýry a směs rajčat, oliv, cibulky a paprik.
  3. Těsto nalijeme do formy, posypeme sýrem a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Poté chlebíček necháme vychladnout na mřížce a krájíme na plátky.
Autor:

Podobné recepty

Slaný nákyp s kysaným zelím

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.

Pečená švestková povidla

Švestková povidla chutnají skvěle například s bramborovými šiškami a tvarohem.

Špenátový koláč

Upečte podle našeho receptu slaný koláč se špenátem.

Višňový džem s karamelem a skořicí

Letos si z višní udělejte domácí džem.

Pohanková pomazánka

Pohanka je velmi zdravá, tak si z ní udělejte dobrou pomazánku.