Ingredience
Postup
- Kachní prsa očistíme a kůži několikrát nařízneme. V misce promícháme bílé víno se sójovou omáčkou. Maso osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme jej alespoň 2 hodiny odležet.
- V pánvi rozehřejeme olej, položíme na něj kachní prsa kůží dolů a přikryjeme poklicí. Na mírném ohni maso asi 10 minut opékáme z obou stran. Opečené maso vyjmeme a necháme vychladnout.
- Vejce rozšleháme a promícháme s rozpuštěným máslem. Vaječnou směs osolíme, opepříme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 10 minut. Po upečení necháme plát zchladnout a pak z něj vykrájíme kolečka o průměru asi 8 cm.
- Papriku i jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, vychladlá kachní prsa na plátky. Do každé omeletky vložíme plátek masa a zeleninu. Kraje omeletky stočíme k sobě a svážeme stéblem pažitky.