Omeletky plněné kachními prsíčky a zeleninou
Luxusní jednohubky pro opravdově gurmány.
Vaření 50 min
bez marinování nebo chlazení
Postup
- Kachní prsa očistíme a kůži několikrát nařízneme. V misce promícháme bílé víno se sójovou omáčkou. Maso osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme jej alespoň 2 hodiny odležet.
- V pánvi rozehřejeme olej, položíme na něj kachní prsa kůží dolů a přikryjeme poklicí. Na mírném ohni maso asi 10 minut opékáme z obou stran. Opečené maso vyjmeme a necháme vychladnout.
- Vejce rozšleháme a promícháme s rozpuštěným máslem. Vaječnou směs osolíme, opepříme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 10 minut. Po upečení necháme plát zchladnout a pak z něj vykrájíme kolečka o průměru asi 8 cm.
- Papriku i jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, vychladlá kachní prsa na plátky. Do každé omeletky vložíme plátek masa a zeleninu. Kraje omeletky stočíme k sobě a svážeme stéblem pažitky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
102 KCal
5 %
4 %
-
Energie
428 KJ
5 %
4 %
-
Sacharidy
1,5 g
2 %
1 %
-
Vláknina
0,6 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
6,4 g
10 %
9 %
-
Tuky
7,5 g
12 %
11 %
-
nasycené
2,8 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Paprikové koláčky
Tip nejen na pochutnání k vínu, ale i na skvělou svačinka do školy nebo do práce.