Omeletky plněné kachními prsíčky a zeleninou

Luxusní jednohubky pro opravdově gurmány.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

bez marinování nebo chlazení

Ingredience

20 PORCE +

Postup

  1. Kachní prsa očistíme a kůži několikrát nařízneme. V misce promícháme bílé víno se sójovou omáčkou. Maso osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme jej alespoň 2 hodiny odležet.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, položíme na něj kachní prsa kůží dolů a přikryjeme poklicí. Na mírném ohni maso asi 10 minut opékáme z obou stran. Opečené maso vyjmeme a necháme vychladnout.
  3. Vejce rozšleháme a promícháme s rozpuštěným máslem. Vaječnou směs osolíme, opepříme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 10 minut. Po upečení necháme plát zchladnout a pak z něj vykrájíme kolečka o průměru asi 8 cm.
  4. Papriku i jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, vychladlá kachní prsa na plátky. Do každé omeletky vložíme plátek masa a zeleninu. Kraje omeletky stočíme k sobě a svážeme stéblem pažitky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    102 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    428 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    1,5 g

    2 %

    1 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    6,4 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    7,5 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    2,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Paprikové koláčky

Tip nejen na pochutnání k vínu, ale i na skvělou svačinka do školy nebo do práce.

Vejce plněná vajíčkovou a salámovou náplní

Máte doma přebytek vajíček? Udělejte z nich jednohubky.

Vepřové smaženky na chlebu

Udělejte hostům ty nejlepší jednohubky.

Škvarková pomazánka

Snadná a chutná pomazánka.

Saltison (aspik)

Moldavská specialita, která nesmí chybět na žádné oslavě.