Utopenci
K pivu jednoznačně patří i utopenci.
Vaření 15 min
bez chladnutí a proležení
Postup
- Do kastrůlku vlijeme 1000 ml vody, ocet a pivo. Přidáme cukr, deko, nové koření, bobkové listy a opláchnuté feferonky. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni necháme vařit asi 5 minut. Poté nálev odstavíme a necháme vychladnout.
- Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurky pokrájíme na plátky, očištěnou kapii na tenké nudličky.
- Špekáčky oloupeme a podélně nakrojíme. Naplníme je zeleninou a naskládáme do velké sklenice. Průběžně je prokládáme zbylou zeleninou. Vše zalijeme přecezeným nálevem, dobře uzavřeme a v lednici necháme minimálně 3 dny proležet.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
380 KCal
17 %
16 %
-
Energie
1588 KJ
17 %
16 %
-
Sacharidy
13,8 g
16 %
14 %
-
Vláknina
0,8 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
11,7 g
19 %
17 %
-
Tuky
30,1 g
46 %
43 %
-
nasycené
10,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA