Tygří krevety marinované v tequile + stepy

Skvělý předkrm, který zachutná milovníkům krevet.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    252 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1054 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    21,5 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    7,5 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    15,4 g

    24 %

    23 %

  • Tuky

    9,0 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    1,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z krevet odstraníme hlavičky, pak je vyloupeme z krunýřů, ocásky lehce nařízneme a vyjmeme černé střívko. Důkladně očištěné krevety omyjeme a osušíme.
  2. Z 1 pomeranče a limetky vymačkáme šťávu, nalijeme ji do misky a smícháme s 3 lžícemi oleje a tequilou. Chilli papričku očistíme, zbavíme semínek, nasekáme nadrobno a vmícháme do marinády, kterou podle chuti osolíme a opepříme. Vložíme do ní krevety a necháme je 6 hodin marinovat.
  3. Fava fazolky vyloupeme a osolíme. Zbylý pomeranč a limetku oloupeme, vykrojíme čistou dužinu bez blanek a nakrájíme ji na menší kousky. Velký list salátu opláchneme a rozdělíme na něj krevety, fazolky a kousky citrusů. Ozdobíme feferonkami a podáváme jako rybí předkrm.
Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.