Tvarožník s čokoládou
Nevíte, co upéct na víkend? Zkuste tvarožník s čokoládou.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 60 min
bez chladnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
220 KCal
10 %
9 %
-
Energie
922 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
20,3 g
23 %
20 %
-
Vláknina
0,7 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
7,9 g
12 %
12 %
-
Tuky
11,3 g
17 %
16 %
-
nasycené
6,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Tvaroh smícháme se žloutky, polovinou cukru, vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem, citronovou šťávou, kůrou a rumem, vše důkladně promícháme. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh a vmícháme do tvarohové směsi.
- Dortovou formu (24cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do formy naplníme těsto a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě a následně formu sejmeme.
- Z čokolády nastrouháme asi 2 polévkové lžíce na hrubém struhadle. V kastrůlku ohřejeme 40 ml smetany a rozpustíme v ní zbylou čokoládu. Polevou potřeme povrch vychladlého koláče a necháme ztuhnout.
- Zbylou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Ozdobně nastříkáme po obvodě koláče, posypeme drcenými jahodami a nastrouhanou čokoládou.