Ingredience
Postup
- Uzený jazyk (300 g) nakrájíme na tenké plátky. Malou formu na biskupský chlebíček vysteleme potravinovou folií a na dně i stěnách poklademe plátky jazyka (asi 10 plátků si necháme stranou).
- Zbylý jazyk a kapary pokrájíme nadrobno a v mističce promícháme s majonézou. Želatinu rozpustíme a přidáme do misky. Směs dobře promícháme a polovinu vlijeme do srnčího hřbetu. Formu vložíme na 15 minut do lednice.
- Broskve pokrájíme na nudličky a obalíme je v šunce. Formu vyjmeme z ledničky a šunkové rolky do ní podélně naskládáme. Vše přelijeme zbylou majonézou a vrátíme do lednice.
- Po 10 minutách poklademe tunýlek zbylými plátky jazyka a přikryjeme potravinovou folií. V lednici necháme chladit asi 3 hodiny. Dobře ztuhlý tunýlek vyklopíme z formy, zbavíme folie a nakrájíme na plátky. Podáváme ozdobené listy salátů a s toasty.