Tunýlek s uzeným jazykem

nehodnoceno

Tuto delikatesu můžete servírovat jako studený předkrm.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    362 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1515 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    9,4 g

    11 %

    9 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    17,0 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    28,2 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Uzený jazyk (300 g) nakrájíme na tenké plátky. Malou formu na biskupský chlebíček vysteleme potravinovou folií a na dně i stěnách poklademe plátky jazyka (asi 10 plátků si necháme stranou).
  2. Zbylý jazyk a kapary pokrájíme nadrobno a v mističce promícháme s majonézou. Želatinu rozpustíme a přidáme do misky. Směs dobře promícháme a polovinu vlijeme do srnčího hřbetu. Formu vložíme na 15 minut do lednice.
  3. Broskve pokrájíme na nudličky a obalíme je v šunce. Formu vyjmeme z ledničky a šunkové rolky do ní podélně naskládáme. Vše přelijeme zbylou majonézou a vrátíme do lednice.
  4. Po 10 minutách poklademe tunýlek zbylými plátky jazyka a přikryjeme potravinovou folií. V lednici necháme chladit asi 3 hodiny. Dobře ztuhlý tunýlek vyklopíme z formy, zbavíme folie a nakrájíme na plátky. Podáváme ozdobené listy salátů a s toasty.
Autor:

Podobné recepty

Paštikový hřbet

Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.

Rösti

Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.

Opilé meruňky

Už vás nebaví mazat si na rohlík obyčejný džem? Zkuste tento vytuněný, hodí se skvěle i k sýrům.

Nakládaný ovčí sýr

Neváhejte si dát k večeři nakládaný kozí sýr.

Nakládané houby

Připravte si výborný zaklad na houbovou omáčku.