Topinamburový perník se skořicí a polevou

Topinambur je výživná a dietní zelenina. Upéct z ní můžete například tento výborný perník.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

12 PORCE +

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    245 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1026 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    38,7 g

    44 %

    39 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    6,4 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    6,6 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme hladkou mouku, skořici, kakao, prášek do pečiva a promícháme. Do těsta postupně zašleháme kefír a nastrouhané topinambury.
  2. Těsto nalijeme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut. Mezitím rozpustíme nad vodní lázní čokoládu, přidáme máslo, promícháme a polevu nalijeme na upečený horký perník. Posypeme kokosem a necháme vychladnout.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...