Thajský kokosový dezert

Pro exotický dezert nemusíte až do Thajska. Stačí se podívat na náš recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    464 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1943 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    57,3 g

    65 %

    57 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    9,5 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    21,5 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    15,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce rozklepneme do mísy a vyšleháme je s cukrem. Pak přilijeme 200 ml kokosového mléka a znovu prošleháme.
  2. Krém rozlijeme do zapékacích mističek, které vložíme do pekáčku a přilijeme tolik vody, aby byly misky asi do poloviny ponořené. Pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C asi 50 minut. Pak misky vyjmeme z vodní lázně a necháme zchladnout.
  3. Zbylé kokosové mléko vlijeme do kastrůlku a rozmícháme v něm rýžovou mouku se špetkou soli. Přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme asi 3 minuty do zhoustnutí. Necháme zchladnout a hmotou naplníme cukrářský sáček. Na zchladlé dezerty nastříkáme pusinky a dozdobíme je plátky kokosu a mátou.
Autor:

Podobné recepty

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.