Švestkový crumble

nehodnoceno

Vyzkoušejte tento podzimní dezert ze švestek.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

6 PORCE +

Na drobenku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    466 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1948 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    65,6 g

    75 %

    66 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    5,5 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    19,0 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    9,4 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Švestky očistíme, rozpůlíme a vyndáme pecky. Hrušku očistíme, oloupeme a vykrojíme jádřince. Dužinu hrušky i švestky pak nakrájíme na drobné kousky.
  2. Ovoce dáme do mísy spolu se skořicí a drcenými sušenkami. Směs rozložíme na dno zapékací mísy.
  3. V míse smícháme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, mouku a marcipán, který nastrouháme na hrubém struhadle. Ze směsi propracujeme drobenku.
  4. Drobenkou posypeme povrch ovoce ve formě a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout a ještě teplé podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.