Ingredience
Postup
- Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka připravíme kvásek a necháme ho vzejít.
- Zbylou mouku prosejeme do mísy. Přidáme sůl, zbylý cukr, žloutky, kvásek, mléko a rozpuštěné máslo. Zaděláme vláčné těsto a necháme ho vykynout.
- Mléko na náplň zahřejeme, přidáme mletý mák, cukr a máslo. Vaříme asi 10 minut, zahustíme strouhaným perníkem a necháme vychladnout. Ochutíme skořicí a medem.
- Vykynuté těsto rozdělíme na 2 poloviny a obě rozválíme na placku. Za pomoci rádélka každou placku paprsčitě rozkrájíme na 10 trojúhelníčků.
- Na každý trojúhelníček naneseme trochu makové náplně a stočíme ho. Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme dalších 15 minut nakynout.
- Každý rohlíček pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme plátky mandlí a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 40 minut dozlatova.
- Hotové rohlíčky posypeme moučkovým cukrem a podáváme.