Sváteční hovězí vývar

Poctivý vývar je prostě ta nejlepší polévka.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 190 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    451 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1888 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    23,6 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    3,8 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    38,0 g

    60 %

    56 %

  • Tuky

    19,2 g

    30 %

    27 %

  • nasycené

    7,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hovězí žebra očistíme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou a vínem tak, aby byla žebra ponořená. Osolíme a přivedeme k varu.
  2. Přidáme očistěnou zeleninu a vaříme pozvolna 180 minut. V průběhu vaření sbíráme pěnu z povrchu vývaru.
  3. Vývar scedíme do čistého hrnce. Maso obereme od kostí, zeleninu nakrájíme na kousky a vložíme do vývaru.
  4. Nudle uvaříme zvlášť ve vodě, scedíme a přidáme do polévky. Posypeme pažitkou a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečené mrkve

Tento mrkvový krém můžete podávat i jako hlavní chod.

Ředkvičková polévka

Ředkvičky nemusíte jíst jen syrové. Uvařte si z nich skvělou polévku.

Polévka z celerové natě

Ochutnejte výbornou celerovou polévku.

Pórková polévka s houbovými knedlíčky

Kombinace pórkového krému a houbových knedlíčků vás mile překvapí.

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.