Ingredience
Postup
- Sušenky rozložíme těsně vedle sebe na dno středně velkého plechu s vyšším okrajem. Jahody očistíme a pomocí vidličky rozmačkáme se dvěma lžícemi cukru (nebo rozmixujeme na hladké pyré). Pak promícháme s ricottou.
- Želatinu namočíme do vody a necháme nabobtnat (asi 10 minut). Poté ji vyjmeme a vymačkáme z ní přebytečnou tekutinu.
- Smetanu nalijeme do kastrůlku, mírně ji zahřejeme a rozpustíme v ní želatinu. Směs přilijeme k ricottě, vše dobře promícháme a nalijeme na sušenky v plechu. Navrch rozložíme cukrářské piškoty, lehce vmáčkneme do krému a necháme zatuhnout v chladu alespoň 30 minut.
- Poté promícháme jogurt s tvarohem a cukrem, mírně zahřejeme a promícháme s nabobtnalými plátky želatiny. Světlý krém rozetřeme navrch a odložíme do lednice.
- Nakonec připravíme jahodové želé. Očistěné jahody rozmixujeme s cukrem. Pyré lehce nahřejeme a rozmícháme v něm nabobtnalou želatinu. Vrstvou potřeme nepečený moučník a necháme zatuhnout v chladu.