Středomořský salát s kuřetem

Zbylo vám grilované nebo pečené kuřecí maso od oběda? Připravte si tento báječný salát, který lahodí oku i chuťovým pohárkům.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

2 PORCE +

dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    710 KCal

    32 %

    30 %

  • Energie

    2971 KJ

    32 %

    30 %

  • Sacharidy

    7,6 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    35,0 g

    56 %

    51 %

  • Tuky

    60,1 g

    92 %

    86 %

  • nasycené

    15,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Všechny ingredience na dresink pečlivě rozšleháme na hustou tekutinu.
  2. Salátové listy dáme do velké mísy, pokapeme dresinkem a promícháme. Pak k nim přidáme nakrájenou okurku. Kuřecí maso vykostíme a nakrájíme na kousky.
  3. Na talíře dáme nejdříve listy namarinované v dresinku s okurkou. Přidáme maso, na kousky rozdrobený sýr a olivy. Nakonec dozdobíme bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Salát se smaženými sýrovými kuličkami a malinami

Kombinace smažených sýrových kuliček a sladkých malin chutná opravdu luxusně.

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.