Středomořský salát s kuřetem

Zbylo vám grilované nebo pečené kuřecí maso od oběda? Připravte si tento báječný salát, který lahodí oku i chuťovým pohárkům.

Obtížnost

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

2 PORCE +

dresink:

Postup

  1. Všechny ingredience na dresink pečlivě rozšleháme na hustou tekutinu.
  2. Salátové listy dáme do velké mísy, pokapeme dresinkem a promícháme. Pak k nim přidáme nakrájenou okurku. Kuřecí maso vykostíme a nakrájíme na kousky.
  3. Na talíře dáme nejdříve listy namarinované v dresinku s okurkou. Přidáme maso, na kousky rozdrobený sýr a olivy. Nakonec dozdobíme bylinkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    710 KCal

    32 %

    30 %

  • Energie

    2971 KJ

    32 %

    30 %

  • Sacharidy

    7,6 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    35,0 g

    56 %

    51 %

  • Tuky

    60,1 g

    92 %

    86 %

  • nasycené

    15,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Tuňákový salát s fazolemi

Pokud máte rádi ryby, tak vám zachutná i tento salátek.

Sleďový salát s jablky a bílými fazolemi

Doplňte sledě v salátku sladkými jablky.

Salát z barevných fazolí a zelených fazolek

Pestrý salát, který vás díky fazolím zasytí.

Vrstvený salát

Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.

Vrstvený salát tučňák

Tento salát se bude líbit každému dítěti.