Salát Rosolje (bramborový salát s červenou řepou, sleděm a hovězím)

nehodnoceno

Typický estonský salát s červenou řepou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    248 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1039 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    19,0 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    2,6 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    18,9 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    10,0 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory a řepu uvaříme ve slupce doměkka. Oba druhy vaříme zvlášť, aby se brambory neobarvily. Uvařené brambory a řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.
  2. Uvařené hovězí maso a sledě nakrájíme na malé kostičky. Přidáme do mísy spolu s nadrobno nakrájenou cibulí, hořčicí a kysanou smetanou. Ochutíme solí a pepřem a opatrně promícháme.
  3. Hotový salát necháme chvilku odpočinout na chladném místě a pak podáváme posypaný nasekaným koprem.
Autor:

Podobné recepty

Pomerančový salát s olivami

Tento osvěžující salát musíte vyzkoušet.

Salát se smaženými sýrovými kuličkami a malinami

Kombinace smažených sýrových kuliček a sladkých malin chutná opravdu luxusně.

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.