Steak z lososa s hráškovým pyré

Romantická večeře pro dva? Proč ne.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

2 PORCE +

Hráškové pyré:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    809 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3383 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    16,7 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    6,6 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    26,4 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    69,5 g

    107 %

    99 %

  • nasycené

    28,2 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z kůže filetu oškrábeme nožem šupiny. Pak filet položíme na prkénko kůží dolů. Ostrým nožem odřízneme na okraji proužky kůže s břišním tukem. Maso osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi zahřejeme olej. Položíme do něj rybu kůží dolů a pomalu ji opékáme asi 2–3 minuty.
  3. Do pánve přidáme máslo. Horké rozpuštěné máslo s olejem nabíráme lžící a poléváme maso opékající se ryby. Pokud je filet vysoký a chceme mít rybu propečenou, dáme pánev s opečenou rybou do trouby a při 180 °C pečeme 2-4 minuty.
  4. Na pyré necháme hrášek změknout. Šalotku nakrájíme najemno a na másle ji necháme zesklovatět. Vsypeme hrášek, zalijeme smetanou, osolíme a pod pokličkou na mírném ohni dusíme doměkka, asi 10 minut. Podušený hrášek rozmixujeme na pyré a podáváme s lososem.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.