Steak z lososa s hráškovým pyré
Romantická večeře pro dva? Proč ne.
Postup
- Z kůže filetu oškrábeme nožem šupiny. Pak filet položíme na prkénko kůží dolů. Ostrým nožem odřízneme na okraji proužky kůže s břišním tukem. Maso osolíme a opepříme.
- Na pánvi zahřejeme olej. Položíme do něj rybu kůží dolů a pomalu ji opékáme asi 2–3 minuty.
- Do pánve přidáme máslo. Horké rozpuštěné máslo s olejem nabíráme lžící a poléváme maso opékající se ryby. Pokud je filet vysoký a chceme mít rybu propečenou, dáme pánev s opečenou rybou do trouby a při 180 °C pečeme 2-4 minuty.
- Na pyré necháme hrášek změknout. Šalotku nakrájíme najemno a na másle ji necháme zesklovatět. Vsypeme hrášek, zalijeme smetanou, osolíme a pod pokličkou na mírném ohni dusíme doměkka, asi 10 minut. Podušený hrášek rozmixujeme na pyré a podáváme s lososem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
809 KCal
37 %
34 %
-
Energie
3383 KJ
37 %
34 %
-
Sacharidy
16,7 g
19 %
17 %
-
Vláknina
6,6 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
26,4 g
42 %
39 %
-
Tuky
69,5 g
107 %
99 %
-
nasycené
28,2 g
-
trans-mastné
0,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Šunkofleky
Na této klasice si pochutná si celá rodina.