Steak z lososa s hráškovým pyré

Romantická večeře pro dva? Proč ne.

Obtížnost

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

2 PORCE +

Hráškové pyré:

Postup

  1. Z kůže filetu oškrábeme nožem šupiny. Pak filet položíme na prkénko kůží dolů. Ostrým nožem odřízneme na okraji proužky kůže s břišním tukem. Maso osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi zahřejeme olej. Položíme do něj rybu kůží dolů a pomalu ji opékáme asi 2–3 minuty.
  3. Do pánve přidáme máslo. Horké rozpuštěné máslo s olejem nabíráme lžící a poléváme maso opékající se ryby. Pokud je filet vysoký a chceme mít rybu propečenou, dáme pánev s opečenou rybou do trouby a při 180 °C pečeme 2-4 minuty.
  4. Na pyré necháme hrášek změknout. Šalotku nakrájíme najemno a na másle ji necháme zesklovatět. Vsypeme hrášek, zalijeme smetanou, osolíme a pod pokličkou na mírném ohni dusíme doměkka, asi 10 minut. Podušený hrášek rozmixujeme na pyré a podáváme s lososem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    809 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3383 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    16,7 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    6,6 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    26,4 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    69,5 g

    107 %

    99 %

  • nasycené

    28,2 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.