Špenátový salát s rukolou a kuřetem
Salát s restovaným kuřecím masem, krutony a vejcem může být skvělým obědem i večeří, a to zdaleka nejen v létě.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
280 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1173 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
16,2 g
18 %
16 %
-
Vláknina
2,8 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
32,8 g
52 %
48 %
-
Tuky
8,9 g
14 %
13 %
-
nasycené
2,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Listy špenátu a rukoly propláchneme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Osolíme je a opepříme. V pánvi rozpálíme trochu oleje a maso na něm ze všech stran opečeme. Necháme ho zchladnout.
- Vejce uvaříme natvrdo. Když vychladnou, oloupeme je a rozkrojíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Ředkvičky očistíme a rozkrájíme na čtvrtinky. Rohlíky nakrájíme na kostičky a na pánvi je bez tuku opečeme dozlatova.
- Špenát, rukolu, opečené kuřecí kousky, ředkvičky, olivy a cibuli dáme do mísy. Vše zakapeme olejem a octem, osolíme, opepříme a promícháme. Salát rozdělíme na talíře. Každou porci doplníme vajíčkem a posypeme krutony.