Špenátový salát s rukolou a kuřetem

Salát s restovaným kuřecím masem, krutony a vejcem může být skvělým obědem i večeří, a to zdaleka nejen v létě.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    280 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1173 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    16,2 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    32,8 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    8,9 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Listy špenátu a rukoly propláchneme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Osolíme je a opepříme. V pánvi rozpálíme trochu oleje a maso na něm ze všech stran opečeme. Necháme ho zchladnout.
  2. Vejce uvaříme natvrdo. Když vychladnou, oloupeme je a rozkrojíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Ředkvičky očistíme a rozkrájíme na čtvrtinky. Rohlíky nakrájíme na kostičky a na pánvi je bez tuku opečeme dozlatova.
  3. Špenát, rukolu, opečené kuřecí kousky, ředkvičky, olivy a cibuli dáme do mísy. Vše zakapeme olejem a octem, osolíme, opepříme a promícháme. Salát rozdělíme na talíře. Každou porci doplníme vajíčkem a posypeme krutony.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.