Souvlaki

Výborné jídlo z řecké kuchyně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    265 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1107 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    2,3 g

    3 %

    2 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    29,1 g

    46 %

    43 %

  • Tuky

    15,6 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z bylinek otrháme lístky, větší nasekáme a smícháme je se 3 lžícemi oleje.
  2. Maso nakrájíme na stejně velké kostky, přidáme je do misky s bylinkami, promícháme a necháme marinovat v lednici alespoň 120 minut, ideálně přes noc.
  3. Dřevěné špejle namočíme na 10 minut do vody, poté je potřeme citronem, maso na ně napícháme a poté podle potřeby osolíme a opepříme.
  4. Špízy zprudka opečeme na zbylém rozpáleném oleji ze všech stran společně s půlkami citronů a poté ještě dopékáme v předehřáté troubě při 180 °C asi 7 minut.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.